A Tetoválás utókezelése

Ahány tetováló, annyiféle utókezelési módszer létezik. Ha valóban a dolgát értő szakemberhez fordulsz, biztos lehetsz benne, hogy helyesen fog tájékoztatni a friss tetoválás ápolásáról a maga módján!

Erre nincs egy kőbe vésett recept, ahogyan két egyforma ápolást igénylő bőr sem létezik.

Szeretném megosztani veletek a saját ápolási rutinomat, amit az elmúlt időszakban alkalmaztam a saját tetoválásaimon is.

Amire szükséged lesz:

9

Inkness After Tattoo krém (DM üzletekben kapható)

9

Frissen tartó háztartási fólia

9

Ragasztó szalag

9

Hidratáló: testápoló vagy natúr shea vaj / kókusz olaj / olíva olaj

Az elsö 7 nap (3-4 óránként)
 • Moss kezet mielőtt hozzá érnél a friss tetoválásodhoz.
 • Vedd le a fóliát és mosd le a tetovált felületet vízzel. (Fürdésnél semmiképpen se áztasd pl. a kádban. Ettől függetlenül víz érheti. Szappan ne kerüljön bele.)
 • Finoman itasd le róla a vizet vagy hagyd megszáradni.
 • Miután teljesen megszáradt a bőröd, vékonyan kend rá az Inkness After Tattoo krémet. Napi 3x használd a tetoválásodon.
 • Fóliával fedd le a tetoválást. Igény szerint rögzítsd ragasztóval. (A fóliázást az első 1-2 napban érdemes csinálni, függően attól, hogy mekkora a tetoválás, mennyire lett megdolgozva a bőr, illetve, ha nyáron készült, mennyire van meleg.)
A 7. nap után
 • Hidratálásra: shea vaj, kókusz olaj, olíva olaj…vagy ha nem szereted a természetes hidratálókat, testápoló. De a natúr, növényi megoldás a javaslatom leginkább.
A sport kérdése

Legalább két hétig nem tanácsos sportolni friss tetkóval. A bőr izzadása színveszteséghez, illetve gyulladáshoz vezethet. Természetesen ez is, mint a többi információ csupán csak javaslat. Amennyiben nem fér bele neked a két hét kihagyás, nagyobb eséllyel kell rajta korrekciót végezni. Erről itt olvashatsz bővebben.

Átlátszó tetoválás védö fólia - a Second Skin Fólia

Amennyiben kéred, ezt a tetoválásod elkészülte után helyezem fel neked. 🙂

Hordási ideje: minimum 3 nap.

Praktikuma többek között abban rejlik, hogy amíg fent van, megvédi a tetoválást a súrlódástól, megakadályozza a kórokozók és egyéb szennyeződések bejutását a sebbe. Mindez mellet rugalmas, vízálló és légáteresztő, így biztosítva a bőr számára a megfelelő légzést. Amíg a fólia fent van, nem igényel a tetoválás tulajdonképpen semmilyen törődést.

Kiegészítö hasznos tippek
 • Nyári időszakban készült tetoválásokra érdemes picivel jobban odafigyelned.
  Ez azt jelenti, hogy a frissen készült tetoválást 2 hétig ne tedd ki közvetlen napsütésnek és ne áztasd semmilyen vízben.
 • Két hét után 50 faktoros naptejjel védd a tetkót, mikor kimész a napra.
 • A napsugárzás nagy mértékben képes rombolni a tetoválás minőségét a megfelelő védelem nélkül. Ajánlom a Hawaiian Tropic: Satin Protect FF50-t (nem reklám), mert nagyon szeretem! 🙂
 • A nyári pancsolás a vízben található kórokozók miatt komoly fertőződést okoz, és a minta kopását is eredményezi az áztatás.
 • Szintén az időpontod előtti 2 hétben egyáltalán ne szolizz vagy napozz
Egyéb tudnivalók
 • Saját tusfürdődet/szappanodat nem ajánlom, hogy belemosd a friss tetkóba. Kiszárítja azt. Csak simán mosd vízzel, szappan nélkül.
 • Napi 3x ajánlom az utókezelő krém használatát a tetováláson, de ha úgy veszed észre, hogy kiszárad két alkalom között, nyugodtan kend többször. A lényeg, hogy sem kiszáradva, sem eláztatva nem jó a friss tetkó. Tartsd a két állapot között. 🙂
 • Ibuprofén (400mg) tablettát szükség esetén be lehet venni az első éjszaka, és ha nagyon úgy érzed a másodikra is. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású készítmény, ami vény nélkül kapható gyógyszertárban. Valószínűleg jobban fogsz majd aludni, ha nagyon meggyötörve érzed magad a procedúra után. 🙂